«Обама дав Україні ковдри і подушки,а я дав Україні зброю»

мах

Кандидат на посаду Президента США від Демократичноі партії Джо Байден обіцяє у випадку своєї перемоги надати Україні летальну зброю для захисту від російськоі агресії.
У зв’язку з цим виникає питання,що заважало США надати Україні летальну зброю в 2014 році,коли президентом Америки був Барак Обама ,а віце-президентом Джо Байден?
Замість надання нам реальної допомоги у боротьбі з російською агресією Захід висловлював занепокоєння і ввів ембарго на постачання в Україну зброї.
Це фактично сприяло окупації Росією частини території Луганської і Донецької областей,оскільки РФ безперешкодно постачала бойовикам зброю ,живу силу і техніку.
Також варто нагадати Джо Байдену і те, що коли вони з Обамою були при владі в США ,
Америка не виконала перед Україною свої зобов’язання по Будапештському меморандуму.
Це основні претензії до Демократичноі партії США і особисто до Джо Байдена.
Разом з тим варто зазначити,що після обрання на посаду Президнта США Дональд Трамп фактично зняв ембарго на постачання в Україну летальної зброї і дав команду надати нам високоефективні протитанкові ракетні комплекси «Джевелін».

В одному із своїх інтерв‘ю Трамп справедливо зазначив ,що «Обама дав Україні ковдри і подушки,а я дав Україні зброю».
Це є доконаним фактом,який важить більше ніж будь-які обіцянки і це ще раз підтверджує те, що Дональд Трамп і Республіканська партія США є нашими справжніми союзниками ,а Джо Байден разом з Демократичною партією лише тими,які дають обіцянки і висловлюють своє занепокоєння.
Олег Березюк, директор Інституту глобальної політики і права

і