Координаційна рада Білорусі виступила за дружбу з Росією

мах

Координаційна рада Білорусі звернулася до влади і громадськості Росії з нагадуванням, що білоруський народ хоче дружити з росіянами.

Відповідне звернення опубліковане на сайті Координаційної ради, повідомляє Українська правда. 

«Хочемо особливо підкреслити: Координаційна рада ніколи не ставила і не ставить собі за мету погіршити відносини Білорусі і Росії, як це намагаються підносити білоруські офіційні канали. Ми підтримуємо розвиток білорусько-російських відносин у всіх сферах».

В Координаційній раді звернули увагу, що білоруська влада своїм насильством провокує подальше зростання протестів в країні, і це може призвести до гуманітарної катастрофи. Опозиціонери впевнені, що» Росія як найважливіший партнер Білорусі не може бути зацікавлена в такому сценарії», а » близький нам російський народ хоче, щоб Білорусь була мирною, спокійною країною. Ми впевнені, що стабільність в регіоні важлива не тільки для Білорусі, але і для Росії».

Координаційна рада нагадала, що вона не ставила і не ставить собі за мету захоплення влади, як це представляють деякі ЗМІ, і що влада повинна змінюватися в країні на виборах, результати яких ні в кого не будуть викликати сумнівів.

«Підтримка офіційними особами дій силових органів Білорусі, політики репресій замість діалогу, безумовно, залишить серйозний негативний відбиток на двосторонніх відносинах. Водночас щира підтримка реального, а не бутафорського, діалогу всередині країни між різними політичними силами сприятиме якнайшвидшій нормалізації обстановки в Білорусі і розвитку відносин Білорусі і Росії».

«Аргумент»

і