Перевізники підтвердили: через висловлювання Криклія Польща зупинила видачу дозволів, — ЗМІ

мах

Тепер українські перевізники страждають через опальні висловлювання міністра.  Переговори української та польської сторін в Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень успішно завершилися 20 листопада. Успіху в чималому ступені сприяло безпосередню участь Президента Володимира Зеленського, оскільки вирішення цього питання має істотний вплив на українську економіку.

Про це повідомляє телеканал 112. Через відсутність дозволів велика кількість українських експортерів позбулося можливості відправляти вантажі в Польщу і далі транзитом до інших країн Євросоюзу. В результаті сторони домовилися про видачу українським перевізникам 5000 додаткових дозволів на 2020 рік (1500 універсальних і 3500 транзитних) з терміном дії до 31 січня 2021 року.

Перевізники підтвердили: через висловлювання Криклія Польща зупинила видачу дозволів, - ЗМІ

Однак відразу ж після досягнення домовленостей міністр інфраструктури Владислав Криклій у себе в Facebook написав: «Таки дотиснули поляків». Польська сторона визнала тональність публікації Криклія образливою і пригальмувала процес видачі дозволів, заявивши про необхідність додаткових консультацій на рівні керівництва двох країн. Нагадаємо, напередодні інциденту з Польщею Криклій став причиною ще одного міжнародного скандалу.

12 листопада його не пустили на зустріч з прем’єр-міністром Казахстану через підроблений ПЛР-тест. Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю довелося особисто вибачатися перед казахстанським колегою, проте його вибачення не були прийняті.

Владимир Лавский

Источник: https://politics.comments.ua/ua/news/scandal/perevizniki-pidtverdili-cherez-vislovlyuvannya-krikliy-polscha-zupinila-vidachu-dozvoliv—zmi-665639.html
© Comments.ua

і