COVID-19: Іспанія запровадила найжорсткіші в Європі заходи карантину

мах

Влада Іспанії зробили найжорсткіші в Європі заходи карантину, щоб уповільнити поширення коронавірусної інфекції COVID-19, однак число смертей все одно зросте вже найближчим часом.

Про це повідомляє El Pais.

Країну все ж очікує зростання кількості хворих і померлих від коронавірусних ускладнень, вважає влада, зокрема, це повідомив прем’єр-міністр Педро Санчес.

Іспанія посідає друге після Італії місце в Європі за кількістю заражених. Іспанія входить в число країн, які найбільше постраждали від вірусу, заявив він.

«На жаль, кількість діагнозів і загиблих буде збільшуватися в найближчі дні. Наступають дуже важкі дні, ми повинні підготуватися з психологічної та емоційної точки зору», — оголосив прем’єр.

14 березня Рада міністрів Іспанії видав постанову, згідно з яким жителям заборонено виходити з дому без потреби. Обмеження не торкнулися тих, хто йде на роботу, за продуктами і ліками, в банки або страхові компанії, або доглядає за літніми людьми, дітьми, інвалідами. У країні також на час закрили навчальні заклади, готелі, бари і ресторани.

За його словами, Іспанія послухалася поради міжнародних експертів і застосувала стратегію ВООЗ, щоб «виграти час» і сповільнити поширення вірусу.

Нагадаємо, глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус повідомив, що вчені вже проводять випробування вакцини проти коронавірусу. Він зазначив, що вони почалися «всього через 60 днів після досліджень генетичної послідовності вірусу і назвав це «неймовірним досягненням».

«Аргумент»

і