Лукашенко зібрав радбез Білорусі через затримання «вагнерівців»

мах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав появу в країні росіян, які, за даними місцевої влади, є бойовиками ПВК «Вагнера», «надзвичайною ситуацією»

Так, Лукашенко зібрав термінову нараду з членами Ради безпеки у зв’язку з затриманням бойовиків, передає «ДС» з посиланням на БелТА.

«Я запросив вас для того, щоб розібратися з цією, можна сказати, надзвичайною подією, яка сталося сьогодні вночі. Інакше її не назвеш», — сказав Лукашенко.

Він попросив главу КДБ Білорусі Валерія Вакульчика більш детально доповісти про ситуацію.

«Я дивлюся на реакцію росіян. Вони вже, виправдовуючись, кажуть, що мало не ми їх самі сюди завезли. Зрозуміло, треба ж якось виправдати свої брудні наміри. Тому дуже просив би, щоб в цій ситуації і з цим фактом було все гранично відверто і чесно. Якщо це російські громадяни (а я так розумію, їх допитали), значить, треба негайно звернутися у відповідні структури Російської Федерації, щоб вони пояснили, що відбувається», — сказав президент Білорусі.

При цьому він зазначив, що у країни немає цілей зганьбити Росію.

Як повідомляла «ДС«, в Мінську затримали 33 найманця російської ПВК «Вагнер». Білоруські ЗМІ опублікували прізвища всіх затриманих росіян. Телеканал «Білорусь 1» показав відео прибуття і затримання найманців.

Всього понад 200 «вагнерівців» прибули для дестабілізації обстановки в Білорусі в період виборчої кампанії. Російський письменник-терорист Захар Прилепін заявив, що серед затриманих у Білорусі росіян є ті, хто служили в його батальйоні на Донбасі

Посольство Росії в Білорусі, в свою чергу, відмовилося коментувати затримання найманців.

і