Novus купує мережу супермакетів Billa

мах

Австрійська Rewe International AG продає 100% у капіталі компанії Білла-Україна власнику мережі Novus.

Як повідомила RAU прес-служба Novus, компанія Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ «Новус Україна») та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки у статутному капіталі «Білла-Україна», яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України. Наразі триває фінальне схвалення угоди Антимонопольним комітетом.

В компанії зазначають, що Novus та Billa продовжать працювати у звичайному режимі, виконуючи раніше досягнуті договірні зобов’язання перед партнерами та контрагентами для стабільності ведення бізнесу. Про завершення угоди і подальші плани розвитку буде оголошено додатково, після отримання дозволів регуляторних органів.

Нагадаємо, австрійська мережа Billa, що входить в REWE Group, налічує 35 магазинів в Україні, розташованих у Києві, Київській області та місті Житомирі. Вона була першим міжнародним рітейлером, що вийшов на український ринок. Компанія прийшла в Україну на початку 2000-х років, відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі, а найбільшого розвитку досягла в кризовий 2014-й, коли кількість об’єктів досягло 39. На той час магазини рітейлера працювали в 16-ти містах 9-ти областей країни. Однак в 2017 році компанія вирішила піти з регіонів країни, сконцентрувавшись на розвитку в Києві та Київській області.

Довідка. Novus представлений на українському ринку з 2009 року і входить в литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville і EVT. Сьогодні Novus – одна з найбільш успішніших та перспективних мультиформатних мереж в Україні, яка об’єднує 46 магазинів. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 000 кв. м. Компанія розвиває торгові об’єкти різних форматів площею від 400 до 7000 кв. м, в тому числі – франчайзингові. Товарообіг мережі Novus в 2019 році склав 11,5 млрд грн. 

і